Store Badedag

Jeg er i fortællehjørnet idag og i denne andledning vil jeg give mit bud på, hvad indledingen til et godt og dejligt fortælling kan være.

 

Det er store badedag og fest. Troldenes holder fest omkring søen for at fejre månes skær på søens overflade ogikke mindst bade i måneskin. Det er noget troldene holder af.

Kæmpetrolden Amanda var på vej gennem skovens krat. Amanda, med hendes store krystalklare blå øjne - langt krøllet hår, som hun ofte vvar ved at snuble i, når hun havde tralvt med at undersøge, hvor indgangen til Alfernes hule er. Amanda vidste, at det var ved stenbeddet, hvor tulipanerne groede. De hvide majestætiske tulipaner ville vise vejen til Alfehulens indgang, når måne lyste på dem. Men det er på en speciel dag og kun i månekin, hvor tulipanerne lige akurat begynder at åbne sig og vise stolt deres kroner. Kronen er i bunden af tulipanen. Men trolden Amanda skulle være skarp. Amandas syn og lige som alle de andre trolde er synet bedst om dagen. Amanda var sat på den opgave at finde Alfernes indgang. Afmystisere sagnet om at det lykkes kun for den som ser med hjertet; Med hjertet du skal se og døren til Alferne rige vil åbne sig. Så Amanda job var at spotte indgangen med det blotte øje. Amanda var tro med sin viden og hun bar kæmpebrillerså hun bedre kunne se. Men brillerne var sat på maven lige der hvor hjertet bankede i Amanda.

Amanda var hemmelig forelsket i Førertrolden som stillede bålene op langs søens bred. Der var mange bål til denne særlige fest. Store badedagsfest.  Deres årlige bad. Troldene fra hele verden vandrede målrettet mod denne sø. Måneskinssøen. For nogle trolde tog det halve år at nå til Måneskinssøen. Så de trolde havde ingen steder at bo. Troldevandrene blev de kaldt. Vandrede fra høj til høj og søgte ly for natten og hjalp til i højen. De havde jord over hovedet og en behagelig høseng at ligge i. Troldene har ansvaret for at træernes rødder hsr det godt. Det er deres fornemmesdte opgave at pleje og passe disse rødder. Træerne er hellige og rødderne har også brug for kærlig omsorg og pleje selv om de er skjult i mørke og ude af syne. Kronen på træerne høster godt af røddernes trivsel. Uden rødderne ville kronen ikke trives. Så kronen sørger også for at sende al den kærlighed og lys til rødderne. Som tak for hjælpen giver kronen rødderne hvile en gang om året og giver slip på bladene som formulder og giver næring til træets rødder. Troldene holder rødderne varme ved at bruge den som madras. Der er et helt fantastisk liv i troldehøjene rundt omkring. Trolde er også suveræn til at løbe. De er vildt hurtige. Der er derfor menneskerne umiddelbart ikke for øje på dem når en trold løber forbi. Mennesket mærke måske en vind og blæsevej, hvis det er de kæmpestore trolde der løber forbi. 

 

Jeg vil fortælle mere om troldenes badedag en anden dag.

Dette er min historie, så respekter copyright  🙂 

Med venlig hilsen

Mariann Trebbien